Hoe het allemaal begon

April 2014, mijmerend over een eigen bedrijf…maar waarin? Waar zijn we goed in? Wat kunnen we niet? Wat willen we? Wat willen niet?

Spullen in- en verkopen, dat was snel duidelijk. Maar wat…Na veel nadenken en onderzoek doen, werden we steeds enthousiaster over de woonbranche. Er viel zoveel te ontdekken er was zó weinig op dit gebied in Wijk bij Duurstede.

Dus…door met onderzoeken, geld bij elkaar sprokkelen, pand zoeken, leveranciers zoeken, assortiment samenstellen. 27 September 2014 openden we onze eigen winkel in de Peperstraat in Wijk. Tróts! We hadden het ff geflikt er stond een gave winkel. Niet te vol, niet te druk en met producten waar we in geloofden. Industriële meubels, gecombineerd met steigerhout. We hadden accessoires die daar helemaal bij pasten. Helaas…2014 was het jaar van het staartje van de economische crisis. Winkelend publiek was er nog weinig en we haalden niet de verwachten resultaten. Het roer moest om!

De huur van het pand werd opgezegd en we gingen vanuit huis verder werken. Wilbert ontwikkelde zich tot meubelmaker en begon hierin steeds meer plezier in te krijgen. Na een paar maanden begonnen we het “winkeltje spelen” te missen en sloten ons aan bij Het Wijks Woontheater. Met veel bedrijven in een groot pand, kun je met elkaar de hele woonbranche bedienen. Goed concept! Prima plan! Enthousiast begonnen we met 15 partners in juni 2016 te verbouwen. Na 2,5 jaar bleek de samenwerking toch niet zo te gaan als we van tevoren hadden bedacht en waren we nog met 5 partners over. Dit was te weinig om alle lasten te dragen dat een pand in de binnenstad met zich meebrengt. Het Wijks Woontheater stopte ermee, en dus gingen we weer op zoek naar een nieuwe mogelijkheid.

In Winkelcentrum De Heul in Wijk bij Duurstede was inmiddels een Kerstwinkel geopend. Ik liep naar binnen met onze dochter en was gecharmeerd van de inrichting en styling van het pand en de producten. Ik sprak met Suus en vroeg haar wat zij na de kerst ging doen. Dan wilde ze de winkel ombouwen naar woonaccessoires. En, zoals elke ondernemer, zagen wij hier een kans. 3x is scheepsrecht? We spraken af en kwamen tot een goed idee. Zij de woonaccessoires en wat kleine meubels, wij de meubels en wat woonaccessoires. We vullen elkaars assortiment aan. In januari 2019 opende de winkel: SUUS, home en kado & Bersteauxx

Inmiddels is onze winkel flink uitgebreid. We hebben er mooie steigerhouten producten staan. We hebben nieuwe leveranciers met mooie producten en onze oude bekende leveranciers zijn we trouw gebleven. We hebben van de bekende leveranciers het assortiment in de winkel uitgebreid, waardoor je nóg beter ziet, waar Bersteauxx voor staat. Eerlijke handel, voor een goede én betaalbare prijs.

Ben jij benieuwd naar ons assortiment? In onze webshop vind je een groot deel. Ben je benieuwd naar de nieuwste producten? Kom dan persoonlijk langs in de winkel op de Madelinushof 7a in Wijk bij Duurstede.

Tot snel in de winkel!

Geen reacties om te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.